Selectează o Pagină

Despre Noi

 

Împreună pentru o industrie puternică

Uniunea Producătorilor de Mobilă (UPM) a fost fondată în anul 2004, cu scopul de a consolida sectorul producătorilor de mobilă și a contribui la dezvoltarea continuă a acestuia. Asociația la moment numără 12 producători de mobilă, care reprezintă 40% din producția de mobilă locală.

Misiunea UPM: Consolidarea industriei mobilei prin afaceri competitive, produse calitative și tehnologii inovative implementate în procesul de management și de producere.

Activități cheie

Promovarea industriei

UPM se concentrează pe promovarea produselor fabricate de membrii săi la nivel național și internațional, prin intermediul târgurilor de mobilă, expozițiilor și evenimentelor de afaceri. Această activitate ajută la consolidarea și creșterea reputației industriei de mobilă din Moldova și la creșterea vânzărilor pentru membrii UPM.

Creșterea capacității de producție

UPM sprijină membrii săi prin dezvoltarea capacității de producție prin intermediul programelor de formare și consultanță, accesul la finanțare și îmbunătățirea proceselor de producție. Această activitate ajută membrii UPM să își îmbunătățească calitatea și eficiența producției, ceea ce duce la creșterea profitului și consolidarea poziției lor pe piață.

Colaborarea cu autoritățile

UPM lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile publice și alte organizații pentru a promova și proteja interesele industriei producătorilor de mobilă din Moldova. Prin intermediul acestei colaborări, UPM se asigură că politica publică și reglementările sunt adecvate și favorabile pentru membrii săi, ceea ce duce la o industrie mai puternică și mai competitivă.

Dezvoltarea unui mediu durabil

UPM promovează practici durabile de producție și de afaceri printre membrii săi și încurajează dezvoltarea unei industrii de mobilă mai sustenabile din punct de vedere economic, social și de mediu. Această activitate ajută la crearea unui mediu durabil pentru producătorii de mobilă din Moldova și la îmbunătățirea imaginii industriei noastre în ochii consumatorilor.

Obiective:

Să dezvolte profilul și imaginea industriei producătoare de mobilă din Moldova atât pe piața internă cât și pe cea internațională.

UPM, prin participarea la târguri, expoziții și evenimente de profil, își propune consolidarea imaginii sectorului și sporirea vizibilității acestuia la nivel internațional.

Să sporească nivelul de cooperare și colaborare între membrii comunității de business în domeniul producerii și comercializării mobilei, în limitele prevăzute de lege.

UPM contribuie la crearea unui dialog eficient între producătorii de mobilă, în scopul dezvoltării sectorului și soluționării problemelor: piața de desfacere, competitivitate, inovație. 

Să colaboreze cu autoritățile publice în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri, cadrului legislativ și perspectivele generale ale sectorului.

Prin activități de advocacy, UPM dezvoltă un dialog eficient ditre producători și reprezentanții autorităților publice și partenerilor de dezvoltare.

Să colaboreze cu Instituțiile de învățământ din Moldova pentru a îmbunătăți pe viitor calitatea și cantitatea absolvenților specialităților design mobilier

Prin angajați calificați vom putea dezvolta sectorul la un nou nivel.

Să contribuie la dezvoltarea abilităților profesionale și de management în cadrul companiilor din sectorul producerii mobilei.

UPM își propune dezvoltarea afacerilor moderne, competitive și sustenabile.

Să îmbunătățească toate aspectele oportunităților de investiție pentru întreprinderile din domeniul producerii mobilei.

Un mecanism financiar de susținere a afacerilor din domeniul producătorilor de mobilă va contribui la dezvoltarea sectorului.

Promovarea exporturilor de mobilă și cucerirea de noi piețe pentru mobila produsă în Moldova

UPM promoveaza exportul de mobila si cautarea de noi piete de desfacere pentru produsele de mobila produse in Moldova, astfel incat sa se sprijine dezvoltarea industriei mobilei din Moldova.

Cuvânt de salut

Stimați membri și parteneri,

În calitate de Președinte al Uniunii Producătorilor de Mobilă, vă transmit sincere salutări și exprim recunoștința noastră pentru sprijinul continuu acordat în promovarea și dezvoltarea industriei mobilei din Republica Moldova.

Datorită implicării dumneavoastră active și a eforturilor comune, am reușit să consolidăm și să îmbunătățim această industrie strategică pentru economia națională. În numele Uniunii Producătorilor de Mobilă, exprimăm aprecierea noastră pentru încrederea manifestată și pentru angajamentul dumneavoastră de a continua colaborarea noastră în vederea dezvoltării durabile a sectorului de producție și servicii în domeniul mobilei.

Suntem mândri de parteneriatul nostru cu fiecare dintre dumneavoastră și suntem dedicați să oferim sprijinul și resursele necesare pentru a vă ajuta să vă dezvoltați afacerile și să vă îmbunătățiți competențele și capacitățile.

Vă mulțumim din nou pentru sprijinul vostru și suntem bucuroși să continuăm această colaborare valoroasă și productivă în viitorul apropiat.

Cu considerație,

 

Președinte Mihail Tornea

M. Tornea

Lasă-ne un mesaj